Kilpailuohjeet

Riihimäen Kisko ja Hyvinkään Seudun Urheilijat järjestävät yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut M/N22 ja M/N19 pe-su 2.-4.8.2024 Riihimäellä Peltosaaren yleisurheilukentällä (Hj. Elomaankatu 6, 11130 Riihimäki).

OSALLISTUMISOIKEUS JA KILPAILUSÄÄNNÖT

22-vuotiaiden sarjoihin saa osallistua kyseenomaisena kalenterivuonna 22, 21 tai 20 vuotta täyttävä urheilija. Vastaavasti 19-vuotiaiden sarjoihin kyseenomaisena kalenterivuonna 19 tai 18 vuotta täyttävä urheilija.

Suomen mestaruuskilpailuissa urheilija edustaa aina sitä SUL:n jäsenseuraa, jonka voimassa olevat edustusoikeudet hänellä on.

Urheilijalla on oikeus ilmoittautua ja osallistua enintään kolmeen (3) lajiin. Ulkopuoliset osallistujat ovat kisoissa kielletty.

Kilpailuissa noudatetaan World Athleticsin yleisurheilun kansainvälisiä kilpailusääntöjä. Lisäksi otetaan huomioon Suomen Urheiluliiton mestaruuskilpailusäännöt sekä mahdolliset kilpailuvaliokunnan erilliset sääntöjä koskevat kansalliset päätökset.

WA:n jalkinesäännöt ovat voimassa, mutta jalkineita ei tarvitse etukäteen ilmoittaa. Kokoontumispaikalla voidaan tehdä jalkineiden pistokokeita.

Kilpailujen yhteydessä syntyvät sääntöjen tulkintaerimielisyydet ratkaisee tuomarineuvosto, jonka päätös on kyseistä kilpailua koskien lopullinen.

World Athletics: Yleisurheilun kansainväliset säännöt 2024

Yleisurheilun mestaruuskilpailusäännöt

KILPAILUKANSLIA

Kilpailukanslia sijaitsee yleisurheilukentällä Hj. Elomaan kadun puoleisen portin vieressä vaaleansinisessä rakennuksessa. Kilpailukanslian sijainnin näet aluekartasta.

Kilpailukanslian puhelinnumero on xxx.

Kilpailukanslia on avoinna seuraavasti:

  • Torstai 1.8. 18.00-21.00 
  • Perjantai 2.8. 9.30-21.00 
  • Lauantai 3.8. 8.00-19.00 
  • Sunnuntai 4.8. 8.00-17.30 

Kilpailukansliassa hoidetaan: 

  • Kilpailumateriaalin ja -numeroiden jako 
  • Ennakkoon tilattujen ruokalippujen jako 
  • Osanoton varmistus, mikäli sähköinen varmistus ei onnistu 
  • Infopiste 
  • Löytötavaratoimisto
  • Kilpailukansliasta saa myös yhteyden kilpailun lääkäriin. 

VARMISTUS

Osanoton varmistus tulee tehdä viimeistään 90 minuuttia ennen kunkin lajin alkua. Varmistuksen voi kuitenkin tehdä aikaisintaan lajia edeltävänä päivänä. Perjantain lajeihin varmistuksen voi tehdä aikaisintaan torstaina 1.8.2024 kello 18.00.

Osanoton varmistus on pakollinen. Huomaa! Jos urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin, ei hän saa osallistua myöskään muihin lajeihin kilpailuissa, ei siis seuraavienkaan päivien lajeihin. Kun varmistus on tehty ja varmistusaika umpeutunut, ko. lajiin on myös osallistuttava (ellei kisalääkäri anna terveydellisistä syistä poikkeuslupaa), muutoin kaikki urheilijan meneillään olevien lajien tulokset ja sijoitukset kilpailuissa mitätöityvät. 

Aikataulumuutosten vaikutus varmistukseen: Lajin alkamisella tarkoitetaan sitä kellonaikaa, jolloin ko. laji esiintyy kilpailujen aikataulussa ensimmäisen kerran. Jos kenttälajin karsinta tapahtuu kahdessa ryhmässä, jotka ovat eri aikoina, lajin katsotaan alkavan silloin, kun ensimmäinen karsintaryhmä on merkitty alkavaksi.

Jos etukäteen julkaistua aikataulua viime vaiheissa joudutaan muuttamaan jonkun lajin alkamisajan osalta, siirtyy myös ko. lajin varmistusaika vastaamaan yllä esitettyä 90 minuutin sääntöä. Alkuerien tai karsintojen peruuttaminen ei ole tässä tarkoitettu alkamisajan muutos.

Ohjeet verkkovarmistuksen tekemiseen

Voit varmistaa yhden tai useamman urheilijan samalla kertaa. Varmistuksen voi tehdä urheilija tai seuran yhteyshenkilö.

  1. Mene osoitteeseen https://tuloslista.com/varmistus 
  2. Odota, että lista latautuu ja valitse SM M/N22-19 kilpailu. Huom! listan latautumisessa voi kestää hetken aikaa.
  3. Valitse seura jonka varmistuksia haluat käsitellä.
  4. Syötä koodi: (koodi julkaistaan myöhemmin tässä)
  5. Tee varmistus, paina muutosten esikatselu ja lopuksi tallenna tiedot.

Tarkista heti, että saat varmistusviestin sähköpostiisi. Jos varmistus ei onnistu, ota heti yhteys kilpailukansliaan.

KILPAILUASUT

Urheilijan tulee esiintyä ja kilpailla edustamansa seuran virallisessa asussa mukaan lukien palkintojenjako. Kilpailuasut ja numeroiden kiinnitys tarkistetaan kokoontumisessa ennen kentälle menoa. 

KILPAILUNUMEROT 

Kilpailija käyttää jokaisessa lajissa samaa kilpailunumeroa. Käytössä on kaksi numerolappua kilpailijaa kohti. Numerot jaetaan kilpailukansliassa. Omat hakaneulat mukaan. Jos hakaneulat unohtuvat, saat ne kilpailukansliasta.

Kilpailijalla tulee olla kaksi numerolappua, joita hänen on pidettävä näkyvästi rinnassaan ja selässään, paitsi hyppylajeissa, joissa kilpailijalla on lupa käyttää vain yhtä numerolappua, joko rinnassa tai selässä. Niitä ei saa leikata, taittaa tai peittää millään tavoin.

Kilpailunumerot tarkistetaan kokoontumispaikalla, joten ne on hyvä kiinnittää ennen sitä. Ilman kilpailunumeroa ei voi osallistua mihinkään lajiin.

HUOMAA, että pelkkä numeron noutaminen ei vielä ole varmistus.

VÄLINEIDEN TARKASTUS JA OMAT HEITTOVÄLINEET

Järjestäjältä löytyy kattava valikoima heittovälineitä. Omien heittovälineiden käyttö on sallittua. Välineiden tarkastus tapahtuu katsomon takana olevan varastorakennuksen päädyssä. Omat suoritusvälineet on jätettävä tarkastukseen vähintään kaksi tuntia ennen lajin alkua. Välineet saa kilpailun jälkeen hakea takaisin samasta paikasta.

Seipäiden tarkastus tapahtuu suorituspaikalla. Seipäät tulee kuitenkin jättää säilytykseen välinetarkastuspisteelle vähintään kaksi tuntia ennen lajin alkua. Seiväsputket on merkittävä jo etukäteen: oma nimi, seura, sarja (esimerkiksi ilmastointiteipillä). Kaikki suoritusvälineet siirretään kenttäalueelle järjestäjien toimesta.

Omia heittovälineitä saa olla maksimissaan kaksi urheilijaa kohti. Välinetarkastus on avoinna:

  • Torstai 5.8. 18.00-21.00 
  • Perjantai 6.8. 9.30-21.00 
  • Lauantai 7.8. 8.00-20.00 
  • Sunnuntai 8.8. 8.00-17.30  

VERRYTTELYALUE

Lämmittely tapahtuu yleisurheilukentän välittömässä läheisyydessä olevalla pesäpallokentällä. Verryttelykentältä löytyy mm. juoksuaitoja, pukuhuoneet ja wc-tilat. Pesäpallokentällä EI saa heittää moukaria, kiekkoa tai keihästä eikä myöskään työntää kuulaa.

Verryttelykenttänä toimii lisäksi Mustamännistön hiekkakenttä (Piispanpuisto, tarkempi osoite Google Maps:n mukaan Apolankatu 10, Hyvinkää). Mustamännistön kentällä voi heittää myös moukaria. Verryttelyalueella ei ole valvontaa ja omia välineitä tulee käyttää.

Verryttelyyn on varattu lisäksi Cocks-areenan (puna-keltainen käsipallohalli) sisätiloista rajattu alue. Verryttelyalueella on myös mahdollista levätä ja viettää aikaa. 

Urheilijoilla on käytössään kilpailuiden aikana myös punttisali. Punttisali löytyy jäähallilta, ns. vanhan jäähallin puolelta.

HEITTOLAJIEN LÄMMITTELY

Kaikissa heittolajeissa urheilijalla on kaksi harjoitusheittoa kilpailupaikalla. Heitot tehdään suoritusjärjestyksessä lajinjohtajan ohjaamana. Lajinjohtaja voi antaa luvan lisäheitoille, jos aikataulu antaa myöden.

Kilpailun aikana harjoitusheitot ovat ehdottomasti kielletty. Säännöt kieltävät kaikenlaisen heittovälineiden käytön heittoringin tai vauhdinottoradan ulkopuolella koko kilpailutapahtuman aikana (TR25.2).

KOKOONTUMISPAIKKA (CALL ROOM)

Kilpailuun kokoontuminen, calling, tapahtuu etusuoran lähtöpäässä sijaitsevassa teltassa (100 m lähtöpaikan vieressä), katso urheilukentän kartta. Kokoontumispaikalla on nähtävissä eräjaot ja suoritusjärjestykset. Useassa erässä juostavilla matkoilla viedään kentälle kaksi erää kerrallaan. 

Siirtyminen suorituspaikoille tapahtuu johdetusti. Kenttälajeissa myös poistuminen kentältä tapahtuu johdetusti. Juoksulajeissa kilpailijoiden varusteet tuodaan koreissa etusuoran maalialueen päädyssä olevaan telttaan (mixed zone), katso urheilukentän kartta. Kentällä (suorituspaikoilla) ei saa käyttää elektronisia laitteita. HUOM! Urheilijan, joka osallistuu samana päivänä kahteen lajiin eikä ehdi toisen lajin kokoontumiseen annettujen aikojen puitteissa, tulee ilmoittaa siitä ollessaan ensimmäisen kerran kokoontumispaikalla. 

Seiväsvalmentajat (yksi valmentaja/urheilija) siirtyvät sisäkentälle urheilijoiden kanssa calling-aikataulun mukaisesti callingin kautta. Sisäkentällä seiväsvalmentajille on osoitettu omat istumapaikat. Calling-aikataulu julkaistaan ja vahvistetaan aikataulun yhteydessä. 

URHEILIJOIDEN ESITTELY

Urheilijat esitellään kaikissa lajeissa noin 3-5 minuuttia ennen lajin alkua. Esittely tapahtuu juoksuissa lähtöpaikalla ja kenttälajeissa suorituspaikalla. 

PUKUHUONEET, SUIHKUT JA URHEILIJOIDEN LEPOTILA SEKÄ WC:T 

Pukuhuoneet ja wc:t sijaitsevat yleisurheilukentän välittömässä läheisyydessä. Pukuhuoneita ja wc-tiloja on lisäksi jäähallilla. Älä jätä arvoesineitä pukutiloihin, järjestäjä ei vastaa kadonneista tavaroista. Löytötavarat voi noutaa kilpailukansliasta kisojen ajan tuntomerkkejä vastaan.  

OLESKELU KENTÄLLÄ

Kentällä oleskelu on ehdottomasti kielletty yleisöltä, valmentajilta sekä ei-kilpailuvuorossa olevilta urheilijoilta. 

VAATEKORIT 

Juoksulajeissa ja kävelyissä urheilijoiden varusteet tuodaan vaatekoreissa lähtöpaikalta maalialueen päädyssä olevaan telttaan (mixed zone). Katso urheilukentän kartta. 

ENSIAPU 

Kentällä on ensiapuryhmä ja lääkäri. Ensiapupiste sijaitsee yleisurheilukentän maalipäädyssä. Katso urheilukentän kartta. Jokaisella suorituspaikalla on kylmäpusseja. 

DOPINGTESTAUS

Dopingtestejä voidaan suorittaa kisojen aikana. Mikäli dopingtestausta on, urheilijat ohjataan johdetusti testaukseen. 

VASTALAUSE 

Mikäli kilpailussa tehdään kirjallinen vastalause tuomarineuvoston käsiteltäväksi, tulee sitä sisään jätettäessä maksaa kilpailukansliaan 50 euron maksu. Maksu palautetaan, jos vastalause tulee hyväksytyksi. Vastalause tulee jättää 30 minuutin sisällä lajin virallisten tulosten julkistamisesta. 

Lomakkeita löytyy kilpailukansliasta.